Placki tortilli z miodem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2042
Placki tortilli z miodem
fot. fugzu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki mąki do podsypania ciasta
  • Ciasto:
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 0,5 szklanki maślanki
  • 0,5 łyżeczki mielonych goździków
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać mielonymi goździkami oraz szczyptą soli. Do wymieszanych składników wlać maślankę, miód i zagnieść gładkie ciasto. Pokroić je na kilka równych kawałków, podsypać je mąką, rozwałkować na grubość 2 mm i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiany kolor na małym ogniu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów