Placki tortilli z miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2042
Składniki:
- 2 łyżki mąki do podsypania ciasta
- Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 0,5 szklanki maślanki
- 0,5 łyżeczki mielonych goździków
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać na stolnicę i wymieszać mielonymi goździkami oraz szczyptą soli. Do wymieszanych składników wlać maślankę, miód i zagnieść gładkie ciasto. Pokroić je na kilka równych kawałków, podsypać je mąką, rozwałkować na grubość 2 mm i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć z obu stron na rumiany kolor na małym ogniu.
Komentarze (0)