Pita z szynką i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2417
Składniki:
- 30 g szynki wędzonej w plastrach
- 2 chlebki pita
- 2 łyżki musztardy Dijon
- pęczek szpinaku
Opis przygotowania:
Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Chlebki pita rozkroić na połówki i pokroić w podłużne plastry. Plastry szynki przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i wysmarować musztardą Dijon. Na to nałożyć pokrojony szpinak i całość zawinąć plastrami pokrojonej pity. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)