Pita z szynką i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2232
Pita z szynką i szpinakiem
fot. Vegan Feast Catering / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g szynki wędzonej w plastrach
  • 2 chlebki pita
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • pęczek szpinaku

Opis przygotowania:

Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Chlebki pita rozkroić na połówki i pokroić w podłużne plastry. Plastry szynki przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i wysmarować musztardą Dijon. Na to nałożyć pokrojony szpinak i całość zawinąć plastrami pokrojonej pity. Wszystko spiąć małymi wykałaczkami i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów