Kuskus ze szpinakiem, owocami i pitą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1041
Składniki:
- 250 g kaszy kuskus
- 150 g świeżego szpinaku
- 3 dojrzałe mango
- 2 dojrzałe awokado
- 2 plastry cytryny
- 2 chlebki pita
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- sól
Opis przygotowania:
Owoce oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Kaszę kuskus zalać 2,5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i wyłożyć na szpinak. Następnie mango oraz awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę i dodać do kaszy ze szpinakiem. Całość posypać słodką papryka. Następnie chlebki pita przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je do chwili, aż się zarumienią. Zarumienione ściągnąć z patelni i dodać do potrawy. Wszystko udekorować plastrami cytryny i podawać do spożycia.
Komentarze (0)