Kuskus ze szpinakiem, owocami i pitą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1068
Kuskus ze szpinakiem, owocami i pitą
fot. uwlideas / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g kaszy kuskus
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 3 dojrzałe mango
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 plastry cytryny
  • 2 chlebki pita
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól

Opis przygotowania:

Owoce oraz szpinak umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Kaszę kuskus zalać 2,5 szklankami lekko osolonej wody i ugotować na sypko. Po ugotowaniu odparować i wyłożyć na szpinak. Następnie mango oraz awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w dużą kostkę i dodać do kaszy ze szpinakiem. Całość posypać słodką papryka. Następnie chlebki pita przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć je do chwili, aż się zarumienią. Zarumienione ściągnąć z patelni i dodać do potrawy. Wszystko udekorować plastrami cytryny i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów