Pita z szynką i serem pleśniowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3455
Składniki:
- 20 g szynki szwarcwaldzkiej
- 20 g sera pleśniowego brie
- 2 chlebki pita
- 2 liście sałaty
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 0,5 szklanki ciepłej wody
Opis przygotowania:
Sałatę umyć, osączyć z wody i pokroić w podłużne plastry. Szynkę również pokroić w podłużne plastry (takie, jak pokrojonej sałaty). Ser pleśniowy pokroić w cienkie plastry. Chlebki pita namoczyć ciepłą wodą, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni, piec przez 1 minutę, po czym wyciągnąć z piekarnika i pokroić tak samo jak poprzednie składniki. Na pokrojone chlebki pita przełożyć plastry szynki, potem wysmarować keczupem, przełożyć sałatą i dodać do tego pokrojony ser pleśniowy. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)