Pita z szynką i serem pleśniowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3455
Pita z szynką i serem pleśniowym
fot. visualpanic / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 20 g sera pleśniowego brie
  • 2 chlebki pita
  • 2 liście sałaty
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 0,5 szklanki ciepłej wody

Opis przygotowania:

Sałatę umyć, osączyć z wody i pokroić w podłużne plastry. Szynkę również pokroić w podłużne plastry (takie, jak pokrojonej sałaty). Ser pleśniowy pokroić w cienkie plastry. Chlebki pita namoczyć ciepłą wodą, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni, piec przez 1 minutę, po czym wyciągnąć z piekarnika i pokroić tak samo jak poprzednie składniki. Na pokrojone chlebki pita przełożyć plastry szynki, potem wysmarować keczupem, przełożyć sałatą i dodać do tego pokrojony ser pleśniowy. Całość zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów