Pita z serem, jogurtem i brokulem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1922
Składniki:
- 200 ml jogurtu greckiego
- 100 ml sosu słodkiego chili
- 20 g tartego sera mozzarella
- 2 chlebki pita
- 1 brokuł
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Brokuła umyć, pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Ugotowanego odcedzić i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Chlebki pita wysmarować sosem chili tylko z jednej strony, potem oprószyć je szczyptą pieprzu i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu pod przykryciem, po czym posypać je posypać tartym serem mozzarella i smażyć do chwili rozpuszczenia się sera. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Wszystko polać jogurtem greckim i wyłożyć na to zmiksowaną masę z brokuła.
Komentarze (0)