Kuskus z brokulem i migdałami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1110
Kuskus z brokulem i migdałami
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 brokuł
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 łyżeczka kminku
  • 0,5 szklanki migdałów
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i drobno posiekać. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Kuskus opłukać pod bieżąca wodą, przesypać go do rondla, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i połączyć z ugotowanym wcześniej brokułem. Następnie wszystko posypać posiekaną papryczka chili, kminkiem, szczyptą pieprzu, migdałami, wymieszać i przełożyć do miseczek.

0 komenatrzy

Podobne przepisy