
Kuskus z brokulem i migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1893

Składniki:
- 1 szklanka kuskusu
- 1 brokuł
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 łyżeczka kminku
- 0,5 szklanki migdałów
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion i drobno posiekać. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać lekko osoloną wodą, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miski. Kuskus opłukać pod bieżąca wodą, przesypać go do rondla, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować i połączyć z ugotowanym wcześniej brokułem. Następnie wszystko posypać posiekaną papryczka chili, kminkiem, szczyptą pieprzu, migdałami, wymieszać i przełożyć do miseczek.
Komentarze (0)