Pita z brzoskwinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2225
Składniki:
- 1 opakowanie małej pity
- 4 brzoskwinie
- 3 pomidory
- 2 ogórki szklarniowe
- 2 cebule
- 2 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i brzoskwinie dobrze umyć. Ogórki obrać ze skóry, pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Obrać cebule i razem z pomidorami pokroić w kostkę, a następnie dodać do ogórków. Całość posolić szczyptą soli, oprószyć pieprzem, zalać octem winnym, wymieszać i na 15 minut włożyć do lodówki. Brzoskwinie przekroić na połowy, obrać ze skóry, pozbawić pestek i pokroić w kostkę (nie wkładać do lodówki). Pitę namoczyć zimną wodą, po czym na 1,5 minuty włożyć do mikrofalówki lub nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Następnie wyciągnąć i odciąć jeden z końców pity. Wyciągnąć pokrojone warzywa z lodówki i nałożyć do środka przygotowanej pity. Na ułożone warzywa położyć pokrojoną brzoskwinię.
Komentarze (0)