Grzanki z wołowiną i brzoskwiniami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1962
Grzanki z wołowiną i brzoskwiniami
fot. Ron Dollete / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 250 g brzoskwiń w syropie
  • 40 g wołowiny bez kości
  • 6 łyżek oleju
  • 4 małe bułeczki pszenne
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • pęczek szczypiorki drobnego
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wołowinę umyć, osączyć z wody i pokroić w kostkę. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na patelni pod przykryciem na 4 łyżkach rozgrzanego oleju do miękkości. Potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać przekrojone w poprzek bułki i zrumienić. Na zrumienione bułki nałożyć musztardę i usmażone mięso. Brzoskwinie osączyć z syropu i dodać do potrawy. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów