Grzanki z wołowiną i brzoskwiniami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2112
Składniki:
- 250 g brzoskwiń w syropie
- 40 g wołowiny bez kości
- 6 łyżek oleju
- 4 małe bułeczki pszenne
- 2 łyżki musztardy Dijon
- pęczek szczypiorki drobnego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wołowinę umyć, osączyć z wody i pokroić w kostkę. Następnie oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć na patelni pod przykryciem na 4 łyżkach rozgrzanego oleju do miękkości. Potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać przekrojone w poprzek bułki i zrumienić. Na zrumienione bułki nałożyć musztardę i usmażone mięso. Brzoskwinie osączyć z syropu i dodać do potrawy. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Komentarze (0)