Cielęcina z brzoskwiniami i porzeczkami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 537
Cielęcina z brzoskwiniami i porzeczkami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 g schabu cielęcego z kością
  • 6 łyżek oleju
  • 6 brzoskwiń
  • 2 łyżki czarnej porzeczki
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony
  • czerwona mielona papryka chili
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Mięso, natkę zielonej pietruszki, czarną porzeczkę oraz brzoskwinie umyć i odsączyć z wody. Brzoskwinie pozbawić pestek. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć je szczyptą soli, kolorowym mielonym pieprzem, mieloną czerwoną papryką chili i suszonym tymiankiem. Następnie skropić olejem, przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż się lekko przyrumieni. Dodać do niego pokrojone na połowy brzoskwinie. Całość piec do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować czarną porzeczką oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów