Ciastka z brzoskwiniami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1281
Ciastka z brzoskwiniami
fot. Alex9500 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 g brzoskwiń w syropie
  • 600 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 4 łyżki syropu z brzoskwiń
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć je na stolnicę i pokroić w kwadraty 12x12 cm. Brzoskwinie odsączyć z syropu i wyłożyć je na przygotowanych wcześniej kwadratach z ciasta. Odleć 4 łyżki syropu z brzoskwiń do kubka, wsypać do tego cukier waniliowy oraz mielony cynamon, wymieszać i wysmarować tym brzegi ciasta z brzoskwiniami. Całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wszystko wyciągnąć z piekarnika i dobrze przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów