Ciastka z brzoskwiniami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1250
Składniki:
- 800 g brzoskwiń w syropie
- 600 g mrożonego ciasta francuskiego
- 4 łyżki syropu z brzoskwiń
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć je na stolnicę i pokroić w kwadraty 12x12 cm. Brzoskwinie odsączyć z syropu i wyłożyć je na przygotowanych wcześniej kwadratach z ciasta. Odleć 4 łyżki syropu z brzoskwiń do kubka, wsypać do tego cukier waniliowy oraz mielony cynamon, wymieszać i wysmarować tym brzegi ciasta z brzoskwiniami. Całość przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wszystko wyciągnąć z piekarnika i dobrze przestudzić.
Komentarze (0)