Budyń z mrożoną brzoskwinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2105
Składniki:
- 100 ml śmietany kremówki
- 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania)
- 3 brzoskwinie
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 szklanki mleka
- 1 gotowa polewa czekoladowa
- 1 gotowa polewa malinowa
Opis przygotowania:
Brzoskwinie umyć i osączyć z wody. W dwóch owocach odciąć górne części, usunąć pestki i przełożyć na talerz. Jedną brzoskwinię zmiksować mikserem.
Przygotować budyń: zagotować mleko, na wrzątek wsypać 2 opakowania budyniu i przez cały czas mieszać drewnianą łyżką, aż do utworzenia się gęstej masy. Część masy wyłożyć na talerz, a pozostałą połączyć ze zmiksowaną brzoskwinią, dokładnie wymieszać i przełożyć do brzoskwiń na talerzu.
Odcięte górne kawałki owoców wyłożyć na wierzch. Następnie całość włożyć do zamrażalnika i trzymać przez 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć i udekorować budyń na talerzu gotowymi polewami. Śmietanę kremówkę ubić z 1 łyżką cukru pudru na sztywną pianę i dodać do całości. Całość oprószyć pozostałym cukrem pudrem.
Przygotować budyń: zagotować mleko, na wrzątek wsypać 2 opakowania budyniu i przez cały czas mieszać drewnianą łyżką, aż do utworzenia się gęstej masy. Część masy wyłożyć na talerz, a pozostałą połączyć ze zmiksowaną brzoskwinią, dokładnie wymieszać i przełożyć do brzoskwiń na talerzu.
Odcięte górne kawałki owoców wyłożyć na wierzch. Następnie całość włożyć do zamrażalnika i trzymać przez 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć i udekorować budyń na talerzu gotowymi polewami. Śmietanę kremówkę ubić z 1 łyżką cukru pudru na sztywną pianę i dodać do całości. Całość oprószyć pozostałym cukrem pudrem.
Komentarze (0)