Piramidki z macy, szynki, warzyw i sera
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1560
Składniki:
- 40 g macy (pieczywa)
- 30 g sera mozzarelli
- 25 g wędzonej szynki w plastrach
- 2 pomidory
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 bakłażan
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plastry. Bakłażana pokroić w plastry o grubości 7 mm. Ser mozzarella pokroić w cienkie plastry. Następnie pokrojonego bakłażana oprószyć szczyptą soli, pieprzu, ziołami prowansalskimi, zrumienić go z obu stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i ściągnąć go z ognia. Macę przełożyć na talerz i nałożyć na nią po jednym plastrze sera, szynki, smażonego bakłażana i pokrojonego pomidora. Całość skropić sosem sojowym.
Komentarze (0)