Pietruszka smażona z morelami i roszponką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1677
Składniki:
- 500 g pietruszki (korzeń)
- 30 g suszonych moreli
- 1 szklanka wrzącej wody
- olej do głębokiego smażenia
- pęczek roszponki
- sol
Opis przygotowania:
Korzeń pietruszki oraz roszponkę umyć i osączyć z wody. Morele sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Rozgrzać mocno olej w rondlu i włożyć do niego cały korzeń pietruszki. Smażyć na średnim ogniu do chwili, aż się zarumieni. Wtedy ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Następnie wszystko posypać sparzonymi morelami, oprószyć szczyptą soli i udekorować roszponką.
Komentarze (0)