Szynka w ziołach z roszponką, boczkiem i owocami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 1928
Składniki:
- 400 g szynki wędzonej w ziołach
- 250 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 200 g roszponki
- 25 g wędzonego boczku w plastrach
- 2 dojrzałe mango
- pieprz mielony biały
Opis przygotowania:
Roszponkę oraz mango umyć i osączyć z wody. Roszponkę wyłożyć na tacki. Mango obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na drobne kawałki i dodać do roszponki na tackach. Następnie szynkę wędzoną pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i zrumienić go na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do zrumienionego boczku dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową, wymieszać i razem smażyć przez minutę na średnim ogniu. Po tym czasie smażone składniki ściągnąć z ognia i nałożyć na całość na tackach. Wszystko oprószyć szczyptą białego pieprzu.
Komentarze (0)