Piersi z kurczaka z jadalna paprocia i ziemniakami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2662
Piersi z kurczaka z jadalna paprocia i ziemniakami
fot. Special*Dark / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 duże ziemniaki
  • 20 dag jadalnej paproci
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie gotowego jasnego sosu pieczeniowego
  • natka zielonej pietruszki
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Przyrządzić sos pieczeniowy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i przelać na talerz. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ubić i wyłożyć na sos z jednej strony. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Dodać także oprószone pieprzem i solą piersi z kurczaka i smażyć z obu stron do miękkości mięsa. Następnie mięso osączyć z oleju, pokroić na plastry i położyć obok ziemniaków. Paproć jadalną dobrze opłukać, wrzucić na gotującą się lekko osolona wodę, gotować przez 3 minuty, odcedzić i wyłożyć na ziemniaki. Mięso posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (1)

mmm lubię piersi z kurczaka, ale co do jadalnej pokrzywy:/ raczej nie:)

Podobne przepisy

Więcej przepisów