Piersi z kurczaka z jadalna paprocia i ziemniakami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2662
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 4 duże ziemniaki
- 20 dag jadalnej paproci
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie gotowego jasnego sosu pieczeniowego
- natka zielonej pietruszki
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Przyrządzić sos pieczeniowy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i przelać na talerz. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ubić i wyłożyć na sos z jednej strony. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Dodać także oprószone pieprzem i solą piersi z kurczaka i smażyć z obu stron do miękkości mięsa. Następnie mięso osączyć z oleju, pokroić na plastry i położyć obok ziemniaków. Paproć jadalną dobrze opłukać, wrzucić na gotującą się lekko osolona wodę, gotować przez 3 minuty, odcedzić i wyłożyć na ziemniaki. Mięso posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (1)
mmm lubię piersi z kurczaka, ale co do jadalnej pokrzywy:/ raczej nie:)