Pieczone kanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 6769
Składniki:
- 5 kań
- 6 łyżek masła
- natka pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Odciąć nóżki przy samych kapeluszach, dokładnie umyć i osuszyć. Z obu stron posmarować roztopionym masłem, posypać pieprzem i solą według uznania i układać na blasze posmarowanej olejem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec do uzyskania rumianego koloru. Gdy się upieką - kapelusze ułożyć na półmisku spodem do góry i położyć na każdy kapelusz pół łyżeczki masła oraz posypać natką pietruszki.
Komentarze (1)
podobnie jak w tym przepisie można je panierować:mąka,jajko, bułka i smażyć jak kotlety.Jeśli są b.duże pokroić na mniejsze części. Są b.smaczne i soczyste