Jajka pieczone w cieście
Oceń:
(3 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1711
Składniki:
- 300 g mrożonego ciasta francuskiego
- 4 jajka kacze
- 2 łyżki letniej wody
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 1 garstka roszponki do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Roszponkę umyć i odsączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować je letnią wodą z jednej strony i wykroić z niego krążki o średnicy 10 cm. Na wycięte krążki z ciasta wbić jajka. Całość oprószyć szczyptą soli, suszonymi płatkami chili i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika, wyłożyć na deskę i udekorować świeżą roszponką.
Komentarze (1)
Gites, proponuję dodać do tego jeszcze żurawinę - pycha.