Pieczone czerwone ziemniaki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5282
Składniki:
- 500 g czerwonych ziemniaków
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
- sól morska
Opis przygotowania:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, potem pokroić je w cienkie plastry i dobrze osuszyć. Potem kropić je oliwą z oliwek, oprószyć mielonym kminkiem, ostrą papryka chili i solą morską. Następnie przełożyć je na blachę do pieczenia, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Wszystko polać pikantnym keczupem.
Komentarze (0)