Pieczone czerwone ziemniaki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5025
Pieczone czerwone ziemniaki
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g czerwonych ziemniaków
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki chili
  • sól morska

Opis przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru, potem pokroić je w cienkie plastry i dobrze osuszyć. Potem kropić je oliwą z oliwek, oprószyć mielonym kminkiem, ostrą papryka chili i solą morską. Następnie przełożyć je na blachę do pieczenia, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec do miękkości. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz. Wszystko polać pikantnym keczupem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów