Pieczarki zapiekane z sardelą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1404
Pieczarki zapiekane z sardelą
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonej sardeli
  • 15 g tartego parmezanu
  • 4 duże pieczarki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki umyć, osączyć z wody, pozbawić trzonków i wyłożyć je wędzoną sardelą. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i posypać nim składniki. Całość posypać bułka tartą, oprószyć szczyptą, soli, pieprzu, ziołami prowansalskimi, skropić oliwą z oliwek i posypać tartym parmezanem. Następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów