Pieczarki zapiekane z sardelą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1596
Składniki:
- 200 g wędzonej sardeli
- 15 g tartego parmezanu
- 4 duże pieczarki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 cebula
- 1 łyżeczka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, osączyć z wody, pozbawić trzonków i wyłożyć je wędzoną sardelą. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i posypać nim składniki. Całość posypać bułka tartą, oprószyć szczyptą, soli, pieprzu, ziołami prowansalskimi, skropić oliwą z oliwek i posypać tartym parmezanem. Następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera.
Komentarze (0)