Grzanki z sardelami, serem i sałatką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1265
Składniki:
- 400 g mozzarelli
- 300 g sardeli z olejem
- 4 kromki chleba pszennego
- 2 czerwone papryki konserwowe
- Sałatka:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pęczek szpinaku
- 1 pęczek rukoli
- 1 główka sałaty czerwonej
- 0,5 łyżeczki ziołowego pieprzu
Opis przygotowania:
Sardele oraz paprykę konserwową osączyć z zalewy. Przygotować sałatkę: szpinak, czerwoną sałatę oraz rukolę umyć i osączyć z wody. Następnie przełożyć razem do jednej miski, skropić oliwą z oliwek, oprószyć ziołowym pieprzem i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu całość wyłożyć na tackę. Kromki chleba zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i ściągnąć z patelni. Na zrumieniony chleb nałożyć pokrojoną w grube plastry mozzarellę. Na patyczki szaszłykowe nałożyć osączone wcześniej sardele oraz paprykę konserwową i nabić to na ser z chlebem.
Komentarze (0)