Pieczarki z tuńczykiem i serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3722
Pieczarki z tuńczykiem i serem
fot. miheco / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego tuńczyka
  • 40 g tartego sera żółtego
  • 30 g pieczarek
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 2 gałązki jarmużu
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 cebula

Opis przygotowania:

Ser tarty przełożyć na talerz. Pieczarki i jarmuż opłukać i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić, odciąć trzony i wydrążyć środki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić drobno. Tuńczyka pokroić w drobną kostkę, zmieszać razem z cebulą i napełnić kapelusze pieczarek. Całość nakryć plastrami sera żółtego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 170 stopni i zapiekać do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera. Potem wyciągnąć, przełożyć na tarty ser na talerzu, poleć keczupem oraz sosem sojowym i udekorować gałązkami jarmużu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów