Pieczarki z tuńczykiem i serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3722
Składniki:
- 40 g wędzonego tuńczyka
- 40 g tartego sera żółtego
- 30 g pieczarek
- 8 plastrów sera żółtego
- 2 gałązki jarmużu
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 cebula
Opis przygotowania:
Ser tarty przełożyć na talerz. Pieczarki i jarmuż opłukać i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić, odciąć trzony i wydrążyć środki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić drobno. Tuńczyka pokroić w drobną kostkę, zmieszać razem z cebulą i napełnić kapelusze pieczarek. Całość nakryć plastrami sera żółtego, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 170 stopni i zapiekać do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera. Potem wyciągnąć, przełożyć na tarty ser na talerzu, poleć keczupem oraz sosem sojowym i udekorować gałązkami jarmużu.
Komentarze (0)