Pieczarki z serem i szynką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1506
Pieczarki z serem i szynką
fot. Smabs Sputzer / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g wędzonej szynki w plastrach
  • 20 g twarogu koziego
  • 4 duże pieczarki
  • 4 plastry parmezanu
  • 4 listki świeżego szpinaku
  • 2 łyżeczki suszonej kolendry
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Pieczarki oraz szpinak umyć i osaczyć z wody. Następnie pieczarki pozbawić błony i trzonków, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu ziołowego oraz suszoną kolendrą. Oprószone grzyby wyłożyć plastrami parmezanu, twarogiem kozim i szynką wędzoną. Całość przełożyć na tackę, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec do chwili, aż ser zacznie całkowicie się rozpuszczać. Wtedy składniki wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować listkami świeżego szpinaku.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów