Pieczarki z serem i szynką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1506
Składniki:
- 20 g wędzonej szynki w plastrach
- 20 g twarogu koziego
- 4 duże pieczarki
- 4 plastry parmezanu
- 4 listki świeżego szpinaku
- 2 łyżeczki suszonej kolendry
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Pieczarki oraz szpinak umyć i osaczyć z wody. Następnie pieczarki pozbawić błony i trzonków, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu ziołowego oraz suszoną kolendrą. Oprószone grzyby wyłożyć plastrami parmezanu, twarogiem kozim i szynką wędzoną. Całość przełożyć na tackę, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec do chwili, aż ser zacznie całkowicie się rozpuszczać. Wtedy składniki wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i udekorować listkami świeżego szpinaku.
Komentarze (0)