Pieczarki faszerowane serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3055
Składniki:
- 6 dużych, brązowych pieczarek
- 100 g tartego parmezanu
- 250 g sosu słodko-kwaśnego chili z ananasem
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól
- pieprz czarny (mielony)
Opis przygotowania:
Natka zielonej pietruszki oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Pieczarki pozbawić trzonków, błony i nałożyć na nie sos słodko-kwaśny chili. Bułkę tartą wymieszać z tartym parmezanem, suszonym tymiankiem, szczyptą soli, pieprzu i posypać tym sos. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec przez 7-10 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)