Pieczarki faszerowane serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 858
Pieczarki faszerowane serem
fot. bhofack2 / elements.envato.com

Składniki:

  • 6 dużych, brązowych pieczarek
  • 100 g tartego parmezanu
  • 250 g sosu słodko-kwaśnego chili z ananasem
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz czarny (mielony)

Opis przygotowania:

Natka zielonej pietruszki oraz pieczarki umyć i odsączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Pieczarki pozbawić trzonków, błony i nałożyć na nie sos słodko-kwaśny chili. Bułkę tartą wymieszać z tartym parmezanem, suszonym tymiankiem, szczyptą soli, pieprzu i posypać tym sos. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec przez 7-10 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów