Pasta z fasoli, pomidorów, owoców liczi i marmolady

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2763
Pasta z fasoli, pomidorów, owoców liczi i marmolady
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g zielonej fasoli mung
  • 40 g gotowej marmolady owocowej
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 10 dag owoców liczi
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Fasole mung namoczyć na 3 godziny w 2 szklankach lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Pomidory suszone sparzyć wrzątkiem i pokroić drobno. Owoce liczi umyć, obrać ze skóry, przekroić i usunąć pestki. Następnie fasolę, pomidory i owoce liczi zmiksować z 2 łyżkami oliwy na jednolitą masę, doprawić solą oraz pieprzem i wyłożyć na talerz. Na zmiksowaną fasolę wyłożyć marmoladę owocową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów