Pasta z fasoli, pomidorów, owoców liczi i marmolady
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2763
Składniki:
- 40 g zielonej fasoli mung
- 40 g gotowej marmolady owocowej
- 10 dag suszonych pomidorów
- 10 dag owoców liczi
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Fasole mung namoczyć na 3 godziny w 2 szklankach lekko osolonej wody, po czym ugotować do miękkości i odcedzić. Pomidory suszone sparzyć wrzątkiem i pokroić drobno. Owoce liczi umyć, obrać ze skóry, przekroić i usunąć pestki. Następnie fasolę, pomidory i owoce liczi zmiksować z 2 łyżkami oliwy na jednolitą masę, doprawić solą oraz pieprzem i wyłożyć na talerz. Na zmiksowaną fasolę wyłożyć marmoladę owocową.
Komentarze (0)