Pieczarki z tofu i brokułem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2171

Składniki:

  • 400 g pieczarek
  • 350 g wędzonego tofu
  • 3 łyżki masła klarowanego
  • 1 brokuł
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • sól

Opis przygotowania:

Brokuła oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony, oprószyć szczyptą soli, mielonego czarnego pieprzu, suszonym majerankiem i lekko zrumienić na rozgrzanym maśle klarowanym na patelni na średnim ogniu.
Do zrumienionych pieczarek dodać pokrojone w dużą kostkę tofu i razem smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do całości na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów