Pieczarki z tofu i brokułem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2171
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 350 g wędzonego tofu
- 3 łyżki masła klarowanego
- 1 brokuł
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- szczypta mielonego czarnego pieprzu
- sól
Opis przygotowania:
Brokuła oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony, oprószyć szczyptą soli, mielonego czarnego pieprzu, suszonym majerankiem i lekko zrumienić na rozgrzanym maśle klarowanym na patelni na średnim ogniu.
Do zrumienionych pieczarek dodać pokrojone w dużą kostkę tofu i razem smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do całości na talerzu.
Do zrumienionych pieczarek dodać pokrojone w dużą kostkę tofu i razem smażyć jeszcze przez 1 minutę. Po tym czasie ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Następnie brokuła podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1 5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i dodać do całości na talerzu.
Komentarze (0)