Penne z brokułem i tofu
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1305
Składniki:
- 300 g makaronu penne
- 200 g tofu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 brokuł
- sól
Opis przygotowania:
Tofu zetrzeć na talerz na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Brokuła umyć, podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Makaron wrzucić do kolejnego rondla z gotującym się, 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i dodać do brokuła na talerzu. Wszystko skropić oliwą z oliwek i posypać startym wcześniej tofu.
Komentarze (0)