Penne z brokułem i tofu

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1305
Penne z brokułem i tofu
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
  • 200 g tofu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • sól

Opis przygotowania:

Tofu zetrzeć na talerz na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Brokuła umyć, podzielić na różyczki, przełożyć je do rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Makaron wrzucić do kolejnego rondla z gotującym się, 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i dodać do brokuła na talerzu. Wszystko skropić oliwą z oliwek i posypać startym wcześniej tofu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów