Pieczarki z porem i sezamem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1277
Składniki:
- 500 g małych pieczarek
- 3 łyżki masła
- 2 łyżeczki sezamu
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 mały por
- 0,5 łyżeczki suszonego tymianku
Opis przygotowania:
Por umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie krążki. Pieczarki umyć, pozbawić błony i pokroić je na połowy. Rozgrzać masło na patelni i wsypać do niego suszony tymianek. Następnie dodać do tego pokrojone wcześniej pieczarki i smażyć je przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem wlać do tego sos sojowy, dodać pokrojony por, wsypać sezam i dobrze wymieszać. Całość smażyć jeszcze przez 1,5 minuty, po czym ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)