Pieczarki z jajkami przepiórczymi

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 693
Pieczarki z jajkami przepiórczymi
fot. Jultud / elements.envato.com

Składniki:

  • 8 średnich pieczarek
  • 8 jaj przepiórczych
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • sól

Opis przygotowania:

Pieczarki umyć, osączyć z wody i obrać je błony. Następnie pozbawić je trzonów i oprószyć szczyptą soli, suszonym tymiankiem i majerankiem. Następnie przełożyć je na rozgrzaną płytę metalową elektryczną lub grill i piec je do chwili, aż zaczną się kurczyć. Wtedy wbić do ich środka jajka przepiórcze. Wszystko doprawić całość do smaku szczyptą soli i piec do chwili, aż białka jaj się zetną. Wówczas ściągnąć z płyty i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów