Pieczarki z jajkami przepiórczymi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 693
Składniki:
- 8 średnich pieczarek
- 8 jaj przepiórczych
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- sól
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, osączyć z wody i obrać je błony. Następnie pozbawić je trzonów i oprószyć szczyptą soli, suszonym tymiankiem i majerankiem. Następnie przełożyć je na rozgrzaną płytę metalową elektryczną lub grill i piec je do chwili, aż zaczną się kurczyć. Wtedy wbić do ich środka jajka przepiórcze. Wszystko doprawić całość do smaku szczyptą soli i piec do chwili, aż białka jaj się zetną. Wówczas ściągnąć z płyty i podawać do spożycia.
Komentarze (0)