Pieczarki z papryką w soku ananasowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 684
Pieczarki z papryką w soku ananasowym
fot. Dream79 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g małych pieczarek
  • 2 słodkie, zielone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 szklanki soku z ananasa
  • pieprz biały mielony
  • sól
  • natka selera

Opis przygotowania:

Paprykę , pieczarki oraz natkę selera umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w ćwiartki. Paprykę zieloną pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Po zeszkleniu dodać do tego pokrojone wcześniej pieczarki i paprykę. Całość doprawić do smaku solą, białym pieprzem, wymieszać i smażyć do miękkości papryki. Wtedy ściągnąć z ognia i wyłożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i wymieszać go z sokiem ananasowym, po czym polać tym całość. Wszystko udekorować natką selera.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów