Pieczarki z papryką w soku ananasowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 684
Składniki:
- 400 g małych pieczarek
- 2 słodkie, zielone papryki
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 szklanki soku z ananasa
- pieprz biały mielony
- sól
- natka selera
Opis przygotowania:
Paprykę , pieczarki oraz natkę selera umyć i osączyć z wody. Pieczarki obrać z błony i pokroić w ćwiartki. Paprykę zieloną pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Po zeszkleniu dodać do tego pokrojone wcześniej pieczarki i paprykę. Całość doprawić do smaku solą, białym pieprzem, wymieszać i smażyć do miękkości papryki. Wtedy ściągnąć z ognia i wyłożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i wymieszać go z sokiem ananasowym, po czym polać tym całość. Wszystko udekorować natką selera.
Komentarze (0)