Pieczarki z grilla z rzodkiewką i rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2246
Składniki:
- 40 g dużych pieczarek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 mały seler
- 1 pęczek rukoli
- 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki oraz wszystkie warzywa umyć i osaczyć z wody. Pieczarki pokroić w cienkie plastry. Rzodkiewkę pokroić w talarki. Seler pokroić w słomkę. Czosnek obrać ze skóry i przepuścić przez praskę. Wlać do niego ocet balsamiczny, sos sojowy oraz oliwę z oliwek i posypać szczyptą soli oraz pieprzu. Dokładnie wymieszać, po czym dodać pokrojone grzyby i odstawić na 10 minut. Po tym czasie grzyby wyciągnąć z zalewy, przełożyć na tackę i piec przez 10 minut na rozpalonym grillu. Gotową ściągnąć z grilla, przełożyć na talerz i obsypać pokrojonymi warzywami oraz rukolą.
Komentarze (0)