Karp nadziewany warzywami z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3086
Składniki:
- 2 karpie do 1,5 kg
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 por
- 1 marchewka
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Karpie oczyścić z wnętrzności, łusek i dokładnie umyć. Następnie wnętrze ryby oprószyć pieprzem, solą i przyprawa do ryb. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skory i pokroić w plastry. Por pokroić na kawałki, Marchew pokroić w słomkę. Pokrojone warzywa włożyć do wnętrza ryby i spiąć małą wykałaczką. Nadziana rybę namoczyć olejem i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Całość piec z obu stron do miękkości ryby. Gotową ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)