Karp nadziewany warzywami z grilla

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1844
Karp nadziewany warzywami z grilla
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 karpie do 1,5 kg
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Karpie oczyścić z wnętrzności, łusek i dokładnie umyć. Następnie wnętrze ryby oprószyć pieprzem, solą i przyprawa do ryb. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skory i pokroić w plastry. Por pokroić na kawałki, Marchew pokroić w słomkę. Pokrojone warzywa włożyć do wnętrza ryby i spiąć małą wykałaczką. Nadziana rybę namoczyć olejem i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Całość piec z obu stron do miękkości ryby. Gotową ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz.

0 komenatrzy

Podobne przepisy