Kiełbasa z grilla z warzywami i grzybami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2928
Kiełbasa z grilla z warzywami i grzybami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 pęt białej kiełbasy
  • 6 pieczarek
  • 3 łyżki musztardy francuskiej gruboziarnistej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

Opis przygotowania:

Kiełbasę oprószyć mieloną papryką i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Piec do czasu zarumienienia z obu stron. Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pieczarki oraz pokrojoną paprykę. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie do duszonych warzyw dodać grillowaną wcześniej kiełbasę i razem dusić przez kolejne 2 minuty na średnim ogniu. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i polać musztardą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów