Kiełbasa z grilla z warzywami i grzybami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2928
Składniki:
- 6 pęt białej kiełbasy
- 6 pieczarek
- 3 łyżki musztardy francuskiej gruboziarnistej
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
Opis przygotowania:
Kiełbasę oprószyć mieloną papryką i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Piec do czasu zarumienienia z obu stron. Warzywa oraz pieczarki umyć i osączyć z wody. Pieczarki oczyścić z błony i pokroić w cienkie plastry. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pieczarki oraz pokrojoną paprykę. Całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie do duszonych warzyw dodać grillowaną wcześniej kiełbasę i razem dusić przez kolejne 2 minuty na średnim ogniu. Gotową potrawę ściągnąć z ognia, wyłożyć na talerz i polać musztardą.
Komentarze (0)