Pieczarki z boczniakami w sosie sojowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2668
Składniki:
- 50 ml gotowego sosu sojowego jasnego
- 25 g boczniaków
- 25 g pieczarek
- 20 g zielonego groszku w łupinie
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 1 marchewka
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Wszystkie grzyby oraz warzywa umyć i osączyć z wody. Pieczarki z boczniakami oczyścić, pokroić na kawałki, po czym zalać 2 l wody i gotować przez 30 minut na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i odcedzić. Groszek zielony pozbawić końcówek, przełożyć do rondla wraz z pokrojoną w plastry marchwią i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i dodać do ugotowanych wcześniej grzybów. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w plastry i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać ugotowane składniki, doprawić do smaku pieprzem, solą, zalać sosem sojowym, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)