Brokuł smażony z masłem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2859
Brokuł smażony z masłem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 brokuł
  • sól
  • pieprz ziołowy

Opis przygotowania:

Brokuła dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić go na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni, przełożyć na nią pokrojonego brokuła, oprószyć go szczyptą soli oraz pieprzu ziołowego i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego masło, wszystko przykryć pokrywką i smażyć do chwil, aż brokuł zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z ognia i przełożyć do miseczki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy