Brokuł smażony z masłem
Oceń:
(5 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 30545
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- 1 brokuł
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Brokuła dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić go na małe kawałki. Następnie rozgrzać mocno oliwę na patelni, przełożyć na nią pokrojonego brokuła, oprószyć go szczyptą soli oraz pieprzu ziołowego i smażyć przez 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego masło, wszystko przykryć pokrywką i smażyć do chwil, aż brokuł zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć go z ognia i przełożyć do miseczki.
Komentarze (0)