Pieczarki w cieście
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3013
Składniki:
- 100 g pikantnego keczupu
- 30 g pieczarek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 0,5 szklanki mleka
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki umyć, osączyć z wody, oczyścić z błony i pokroić na połowy. Mąkę pszenną i kukurydzianą zmieszać razem ze szczyptą soli i pieprzu. Wlać do tego mleko, całość zmiksować mikserem, aby powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietanki. W cieśnie namoczyć pokrojone pieczarki i przełożyć je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć na złoty kolor. Usmażone wyciągnąć łyżką cedzakową, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Keczup pikantny przełożyć do malej miseczki i podawać razem.
Komentarze (0)