Pieczarki panierowane
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5580
Składniki:
- 0,5 kg pieczarek (najlepiej jednakowych rozmiarem)
- bułka tarta
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Pieczarki bardzo dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrożnie odcinać nóżki, aby nie uszkodzić kapelusza. Posolić, popieprzyć, obtoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, później w bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju na wolnym ogniu do momentu zbrązowienia dwóch stron.
Można podawać z sosem czosnkowym lub chrzanowym i ziemniakami.
Można podawać z sosem czosnkowym lub chrzanowym i ziemniakami.
Komentarze (1)
dobre ? nie za tluste bedzie ?