Pieczarki nadziewane serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3221
Składniki:
- 50 g pieczarek
- 40 g sera koziego
- 40 g wędzonego boczku
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków rukoli
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki oczyścić i usunąć trzpienie. Boczek pokroić w drobna kostkę i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do boczku dodać posiekany drobno czosnek, zeszklić i dodać do koziego sera. Ser wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem i napełnić nim pieczarki. Pieczarki położyć na blachę do pieczenia i zapiekać do czasu, aż pieczarki zmienią kolor, następnie wyciągnąć i udekorować listkami rukoli.
Komentarze (0)