Pieczarki nadziewane serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3221
Pieczarki nadziewane serem
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 g pieczarek
  • 40 g sera koziego
  • 40 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka listków rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pieczarki oczyścić i usunąć trzpienie. Boczek pokroić w drobna kostkę i smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do boczku dodać posiekany drobno czosnek, zeszklić i dodać do koziego sera. Ser wymieszać, doprawić solą oraz pieprzem i napełnić nim pieczarki. Pieczarki położyć na blachę do pieczenia i zapiekać do czasu, aż pieczarki zmienią kolor, następnie wyciągnąć i udekorować listkami rukoli.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów