Zupa jarzynowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 757
Zupa jarzynowa
fot. tycoon101 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g mini kukurydzy w puszce
  • 100 g fasoli tycznej
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • natka jarmużu

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i odsączyć z wody. Mini kukurydzę odsączyć z zalewy. Ziemniaki z marchewką obrać ze skóry i pokroić w dużą kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na małe kawałki. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju w rondlu. Do zeszklonego czosnku z cebulą dodać pokrojoną paprykę i smażyć do chwili, aż się zeszkli. Wtedy dodać do tego pokrojone ziemniaki, marchew, fasolę tyczną i odsączoną z zalewy mini kukurydzę. Całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i gotować na średnim ogniu do miękkości warzyw. Po ugotowaniu wszystko ściągnąć z ognia, przelać do miski i udekorować natką jarmużu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów