Pieczarki duszone z marchewką
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 11831
Składniki:
- 0,5 kg pieczarek
- 3 marchewki
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pieczarki i marchew dobrze umyć i osączyć z wody. Pieczarki pokroić w plastry, a marchew w krążki. Cebulę obrać i pokroić w drobna kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać masło na patelni, dodać do tego cebulę, czosnek i zeszklić. Do cebuli dodać pieczarki, marchew i 2 łyżki wody. Całość, posolić, oprószyć pieprzem i dusić pod przykryciem do miękkości. W czasie duszenia przemieszać składniki. Gotowe danie przełożyć na talerz i podawać do spożycia na ciepło.
Komentarze (0)