Pory duszone z selerami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2141

Składniki:

  • 60 dag cienkich małych porów
  • 40 dag selerów
  • oliwa
  • 100 ml mleka
  • 8 dag keczupu
  • 100 ml śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, cukier i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Selery umyj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych otworach, podsmaż na oliwie, skropl mlekiem i duś do miękkości. Pory oczyść, odetnij górne odcinki liści oraz korzonki, dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki długości 4 cm, sparz, odcedź, włóż do selerów pod koniec duszenia razem z keczupem, śmietaną i przyprawami. Przed podaniem połącz z posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku.

Autor: plateau

0 komenatrzy

Podobne przepisy