Pory duszone z selerami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2813
Składniki:
- 60 dag cienkich małych porów
- 40 dag selerów
- oliwa
- 100 ml mleka
- 8 dag keczupu
- 100 ml śmietany
- natka pietruszki
- sól, cukier i pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Selery umyj, obierz, opłucz, zetrzyj na tarce o dużych otworach, podsmaż na oliwie, skropl mlekiem i duś do miękkości. Pory oczyść, odetnij górne odcinki liści oraz korzonki, dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki długości 4 cm, sparz, odcedź, włóż do selerów pod koniec duszenia razem z keczupem, śmietaną i przyprawami. Przed podaniem połącz z posiekaną natką pietruszki, dopraw do smaku.
Komentarze (0)