Pianki cukrowe z ryżem i białą czekoladą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2981
Składniki:
- 90 g pianki cukrowej
- 300 g białej czekolady
- 40 g cukierków M&M's
- 2 szklanki kleistego ryżu
- 1 gotowa polewa malinowa
- 1 łyżka masła
- sól
Opis przygotowania:
Ryż opłukać, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, dodać masło, ugotować i odcedzić. Pianki cukrowe obłożyć gotowanym ryżem i uformować z nich ręcznie małe kulki. Następnie białą czekoladę połamać na drobne kawałeczki, rozpuścić w rondlu na małym ogniu, ściągnąć z ognia, zanurzyć w niej kulki, wyciągnąć i przełożyć na talerz. Gdy czekolada zastygnie, polać je gotową polewą malinową i udekorować cukierkami M&M's.
Komentarze (0)