Pianki cukrowe z ryżem i białą czekoladą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2773
Pianki cukrowe z ryżem i białą czekoladą
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 90 g pianki cukrowej
  • 300 g białej czekolady
  • 40 g cukierków M&M's
  • 2 szklanki kleistego ryżu
  • 1 gotowa polewa malinowa
  • 1 łyżka masła
  • sól

Opis przygotowania:

Ryż opłukać, zalać 4 szklankami lekko osolonej wody, dodać masło, ugotować i odcedzić. Pianki cukrowe obłożyć gotowanym ryżem i uformować z nich ręcznie małe kulki. Następnie białą czekoladę połamać na drobne kawałeczki, rozpuścić w rondlu na małym ogniu, ściągnąć z ognia, zanurzyć w niej kulki, wyciągnąć i przełożyć na talerz. Gdy czekolada zastygnie, polać je gotową polewą malinową i udekorować cukierkami M&M's.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów