Biała swojska kiełbaska
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1778
Składniki:
- 3 kg mięsa wieprzowego
- 1 wołowiny
- 1 ,5 kg słoniny
- przyprawy do kiełbasy
- gorczyca
- sól,
- kiszki
Opis przygotowania:
Wszystkie rodzaje mięsa zmieszać, dodać przyprawy do smaku wg uznania i nakręcać w kiszki.
Pozostawić do wyschnięcia na 3 dni to tak fajnie się podsuszy.
Pozostawić do wyschnięcia na 3 dni to tak fajnie się podsuszy.
Komentarze (1)
Jak nazywa się ta przyprawa do kiełbasy?
Przed wigilią robiłam taką białą kiełbasę (nawet dodałam pod przepisem swoje zdjęcie, tzn zdjęcie kiełbasy :-)
http://www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=504
ale tam dodałam boczek zamiast słoniny. Chętnie wypróbowałabym i ten przepis ale nie wiem co z tą przyprawą.