Biała swojska kiełbaska

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 1627
Biała swojska kiełbaska
fot. MONIKA STRUK

Składniki:

  • 3 kg mięsa wieprzowego
  • 1 wołowiny
  • 1 ,5 kg słoniny
  • przyprawy do kiełbasy
  • gorczyca
  • sól,
  • kiszki

Opis przygotowania:

Wszystkie rodzaje mięsa zmieszać, dodać przyprawy do smaku wg uznania i nakręcać w kiszki.
Pozostawić do wyschnięcia na 3 dni to tak fajnie się podsuszy.

Autor: monika4

Komentarze (1)

Jak nazywa się ta przyprawa do kiełbasy?
Przed wigilią robiłam taką białą kiełbasę (nawet dodałam pod przepisem swoje zdjęcie, tzn zdjęcie kiełbasy :-)
http://www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=504
ale tam dodałam boczek zamiast słoniny. Chętnie wypróbowałabym i ten przepis ale nie wiem co z tą przyprawą.

Podobne przepisy

Więcej przepisów