Ciastka maślano-cukrowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 992
Ciastka maślano-cukrowe
fot. Stu Spivack (Wikimedia Commons) / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru

Opis przygotowania:

Ciasto francuskie wysmarować masłem i posypać je cukrem. Następnie zawinąć całość w jeden, długi rulon i pokroić go ostrym nożem w 1,5 cm plastry. Pokrojone przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 185°C i piec na rumiany kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów