Biała kiełbasa pieczona z jabłkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 7234
Składniki:
- 6 białych kiełbas
- 2 duże jabłka
- 2 cebule
- 20 mol oliwy z oliwek
- czarny ziarnisty pieprz
Opis przygotowania:
Kiełbaski ponakłuwać widelcem, a cebule pokroić w plastry. Krążki cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym i położyć na nich kiełbaski. Całość kropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C.
Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i z każdego kawałka wyciąć gniazda nasienne. Następnie wyjąć kiełbasę z piekarnika, dołożyć przygotowane ćwiartki jabłek i ponownie stawić do piekarnika. Całość piec w temperaturze 200 st. C. przez 15 minut.
Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i z każdego kawałka wyciąć gniazda nasienne. Następnie wyjąć kiełbasę z piekarnika, dołożyć przygotowane ćwiartki jabłek i ponownie stawić do piekarnika. Całość piec w temperaturze 200 st. C. przez 15 minut.
Komentarze (0)