Biała kiełbasa pieczona z jabłkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 7234

Składniki:

  • 6 białych kiełbas
  • 2 duże jabłka
  • 2 cebule
  • 20 mol oliwy z oliwek
  • czarny ziarnisty pieprz

Opis przygotowania:

Kiełbaski ponakłuwać widelcem, a cebule pokroić w plastry. Krążki cebuli ułożyć w naczyniu żaroodpornym i położyć na nich kiełbaski. Całość kropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C.

Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i z każdego kawałka wyciąć gniazda nasienne. Następnie wyjąć kiełbasę z piekarnika, dołożyć przygotowane ćwiartki jabłek i ponownie stawić do piekarnika. Całość piec w temperaturze 200 st. C. przez 15 minut.

Autor: mar4

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów