Ciasteczka "Biała róża"
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2936
Składniki:
- Ciasto:
- 160 g margaryny;
- 2 żółtka;
- 250 g masy serowej;
- 1/3 szklanki cukru;
- 2 szklanki mąki.
- Krem:
- 2 białka;
- 3 łyżki cukru pudru.
Opis przygotowania:
1. Margarynę roztopić na ogniu. Dodać do margaryny wszystkie pozostałe składniki na ciasto.
Wymieszać ręcznie.
2. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na pół godziny.
3. Zrobić krem: białka ubić na sztywno z cukrem pudrem.
4. Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkować go na placek grubości około 0.5 cm.
Pokroić na pasy o szerokości ok. 1.5-2 cm.
5. Wyłożyć na pasy krem. Zwinąć w kształcie kwiatów.
6. Piec przez 20 minut (t 180 stopni C).
Smacznego!
Wymieszać ręcznie.
2. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na pół godziny.
3. Zrobić krem: białka ubić na sztywno z cukrem pudrem.
4. Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkować go na placek grubości około 0.5 cm.
Pokroić na pasy o szerokości ok. 1.5-2 cm.
5. Wyłożyć na pasy krem. Zwinąć w kształcie kwiatów.
6. Piec przez 20 minut (t 180 stopni C).
Smacznego!
Komentarze (0)