Ciasteczka "Biała róża"

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2936
Ciasteczka "Biała róża"

Składniki:

  • Ciasto:
  • 160 g margaryny;
  • 2 żółtka;
  • 250 g masy serowej;
  • 1/3 szklanki cukru;
  • 2 szklanki mąki.
  • Krem:
  • 2 białka;
  • 3 łyżki cukru pudru.

Opis przygotowania:

1. Margarynę roztopić na ogniu. Dodać do margaryny wszystkie pozostałe składniki na ciasto.
Wymieszać ręcznie.
2. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na pół godziny.
3. Zrobić krem: białka ubić na sztywno z cukrem pudrem.
4. Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkować go na placek grubości około 0.5 cm.
Pokroić na pasy o szerokości ok. 1.5-2 cm.
5. Wyłożyć na pasy krem. Zwinąć w kształcie kwiatów.
6. Piec przez 20 minut (t 180 stopni C).
Smacznego!

Autor: olma

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów