Pesto z lodami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 949
Pesto z lodami
fot. Tavallai / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g lodów kakaowych
  • Pesto:
  • 300 g orzechów nerkowca
  • 4 listki świeżej bazylii
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól

Opis przygotowania:

Bazylię umyć, osaczyć z wody i przełożyć ją do miksera. Do bazylii dodać orzechy nerkowca i wlać do tego ocet balsamiczny. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masę, po czym doprawić do smaku szczyptą soli, dobrze wymieszać i przełożyć do miseczki. Następnie dodać do tego po jednej gałce lodów kakaowych i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów