Sernik na zimno
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3529
Składniki:
- 25 dag białego sera
- 2 żółtka
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 margaryna
- 3 łyżki żelatyny
- 2 galaretki owocowe
- 0,5 kg truskawek
Opis przygotowania:
Ser zmiel 2 razy w maszynce. Margarynę utrzyj dodając cukier i żółtka. Ser wymieszaj ze śmietaną i dodaj do masy, ucierając. Żelatynę rozpuść na mleku, dodaj do masy i wymieszaj. Wylej na biszkopt i włóż do lodówki. Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wymieszaj ją z przepranymi i pokrojonymi truskawkami. Wylej na sernik. Włóż na chwilę do lodówki.
Komentarze (0)