Persymony zapiekane z kajmakiem i granolą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 761
Składniki:
- 4 persymony
- 200 ml kajmaku
- 250 g granoli z bakaliami
- 2 łyżki mielonych orzechów laskowych
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- anyż gwiaździsty do dekoracji
Opis przygotowania:
Persymony umyć, odsączyć z wody, przekroić je w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Do wydrążonych persymon włożyć granolę bakaliową i przełożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Całość piec przez 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i polać kajmakiem. Wszystko posypać mielonymi orzechami zmieszanymi z mielonym cynamonem i udekorować anyżem gwiaździstym.
Komentarze (0)