Persymony zapiekane z kajmakiem i granolą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 586
Persymony zapiekane z kajmakiem i granolą
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 persymony
  • 200 ml kajmaku
  • 250 g granoli z bakaliami
  • 2 łyżki mielonych orzechów laskowych
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
  • anyż gwiaździsty do dekoracji

Opis przygotowania:

Persymony umyć, odsączyć z wody, przekroić je w górnej ich części i wydrążyć z nich środki. Do wydrążonych persymon włożyć granolę bakaliową i przełożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Całość piec przez 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i polać kajmakiem. Wszystko posypać mielonymi orzechami zmieszanymi z mielonym cynamonem i udekorować anyżem gwiaździstym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów