Jabłka zapiekane z granolą i miodem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 781
Składniki:
- 400 g granoli z bakaliami
- 100 ml płynnego miodu lipowego
- 4 słodkie jabłka
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, odsączyć z wody, przeciąć je w górnej ich części i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Granolę z bakaliami przesypać do miski, zalać ją miodem, zasypać cynamonem i wymieszać. Po wymieszaniu napełnić tym wydrążone wcześniej jabłka. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C stopni i piec przez 15 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)