Banany smażone w cieście
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2246
Składniki:
- 200 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 ml śmietany kremówki
- 4 banany
- 4 łyżki polewy toffi
- 2 łyżki cukru pudru
- 0,5 szklanki letniej wody
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i przełożyć do miski. Ciasto francuskie rozmrozić i wysmarować je letnią wodą. Banany umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć końcówki i przełożyć je na wysmarowane ciasto. Całość polać polewą toffi i dokładnie zawinąć w rulony. Zawinięte składniki włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju i smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do ubitej wcześniej śmietany. Wszystko polać polewą toffi.
Komentarze (0)